Otthonfelújítási program – Ha korszerűsítené otthonát még időben van!

Otthonfelújítási program – Ha korszerűsítené otthonát még időben van!

Már 2021 januárjától igényelhető felújítási támogatás, melyet kültéri és beltéri munkákra egyaránt, illetve napelemes rendszerek telepítéséhez is igénybe vehetnek a családok.

A támogatási konstrukció legfeljebb 3 millió forint értékben felhasználható kül- és beltéri felújításokra (pl. adott helység felújítása, fűtési rendszer cseréje, nyílászáró vagy tetőcsere, napelemes rendszer kiépítése, stb. – részletesebb felsorolást ezen a linken találhatnak). 

A támogatás igénylésének feltételei között szerepel többek között, hogy a már meglévő háztartásban legalább egy 25 évesnél nem idősebb gyermeknek kell élnie, amennyiben viszont a családban megváltozott képességű, GYOD-ra jogosult gyermek is él, akkor a 25 éves korhatár rájuk nem vonatkozik.

Ezen kívül egy család minden esetben csak egyszer jelentkezhet a programra, ráadásul nem feltétlenül szükséges, hogy a szülők házastársi viszonyban éljenek, ugyanis élettársak, egyedülállók vagy elváltak is igénybe vehetik a támogatást amennyiben gyermeket nevelnek.

Az említetteken kívül fontos feltétel még a köztartozásmentesség, illetve legalább 1 éves folyamatos tb-jogviszony maximum 30 nap megszakítással. Ebbe viszont beszámítható a felsőoktatási jogviszony, az (utóbbi 3 hónapban igénybe vett) álláskeresési járulék és a nyugdíj mellett végzett munka is.

Mindezeken felül az ajánlat azoknak különösen kedvező, akik napelemes rendszerek kiépítését tervezik otthonukban, ugyanis ők 50% vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak erre. 

Az érdeklődők további részleteket találhatnak és ajánlatkérésre jelentkezhetnek az alábbi linken keresztül: Optimum Solar